Vertrouwen
Tijn Zweegers

Door de jaren heen is mijn respect gegroeid voor het menselijk vermogen om stormen te doorstaan. Dat respect is geleidelijk aan overgegaan in een fundamenteel vertrouwen. Uit alles wat ik heb geleerd - van patiƫnten, van leermeesters, door wat ik zelf heb meegemaakt - is een beeld ontstaan, dat mij steeds bijblijft:


Wij hebben allemaal onze inwendige raadgever bij ons. Hij - of zij - is er al ons leven lang, en hij staat ons altijd bij. Die raadgever - ons onderbewuste - verenigt een scala van bijzondere eigenschappen in zich. In hem zetelt je vindingrijkheid, je creativiteit, je zin voor ontdekking en avontuur. Maar tegelijk huist er bijvoorbeeld een basale waakzaamheid, die je zo nodig voor gevaar waarschuwt. Je onderbewuste is zo wendbaar als een paard, dat zich door het landschap van je leven beweegt. Soms levenslustig en met onverwachte sprongen, soms moeizaam en met tegenzin.


Daarnaast hebben we ons vertrouwde alledaagse bewustzijn, ons verstand. Het stelt ons in staat om fantastische vaardigheden te ontwikkelen, en daar gedisciplineerd mee om te gaan. Het zorgt voor ordening. Het is de ruiter die het paard aanspoort en beteugelt, maar hij kan het tempo van het paard niet altijd volgen. En het paard volgt de logica van de ruiter niet.Meer lezen? Zie ook : Hypnotherapie en Kinesiologie


Terug | Home